Menu Sluiten

Zo komt het nieuwe fietspad aan de Zuidzijde van het winkelcentrum eruit te zien


Projectontwikkelaar Webscon presenteert deze maand het plan voor de aanleg van een nieuw fietspad. Bij goedkeuring zal de aanleg zo spoedig mogelijk beginnen. Het fietspad, die een verbinding vormt tussen de Schippersdreef en de Jagersdreef, is het laatste op de agenda in de renovatie van De Sluis.

Bij de herinrichting van het gebied rond het winkelcentrum zal de autoverbinding aan de zuidzijde van het winkelcentrum verdwijnen om een veiligere doorgang voor fietsers te vormen. Het winkelcentrum zal vanaf die zijde enkel voor voetgangers en fietsverkeer toegankelijk zijn, wat de veiligheid rondom het winkelcentrum verhoogd. Hulpdiensten kunnen nog wel gebruikmaken van de verbinding tussen de Jagersdreef en het winkelcentrum.

In het gekozen ontwerp van het fietspad is rekening gehouden met behoud van groen. Het fietspad komt vanaf de Schippersdreef te lopen langs het trottoir dat aan de zijgevel van de Jumbo ligt. Ter hoogte van het middengebied van het winkelcentrum splitst het fietspad zich.  Een deel van het fietspad geeft daar toegang tot het winkelcentrum, het andere deel loopt achter Cafetaria De Sluis door naar de Jagersdreef. Het bestaande groen wordt met deze oplossing zoveel mogelijk behouden.

De gemeente en de eigenaar van het winkelcentrum zijn momenteel in overleg omtrent de technische aspecten van de uitvoering. Na overeenstemming zal in opdracht van de eigenaar van het winkelcentrum de aanleg van het fietspad zo spoedig mogelijk aanvangen.

Naast de aanleg van het fietspad zullen er nog een vijftal extra parkeerplaatsen worden gerealiseerd op het grote parkeerterrein aan de Damhertlaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *