Menu Sluiten

Achter de schermen: Bloemenmagazijn Johan

De nieuwe winkel in Driebergen is niet de eerste vestiging van Bloemenmagazijn Johan maar ook zeker niet de laatste. Het bedrijf telt zes andere filialen in Utrecht en het doel is om het bedrijf te laten groeien tot een landelijk concept, de eerste stap naar buiten is Driebergen.

 
Lokaal kweken

De missie van het bedrijf is ontzorgen in het groen. Of het nou een bosje bloemen voor oma is of het op maat decoreren van een bedrijfspand. De drie oprichters, Robert, Ton en Jan hebben ruim 25 jaar ervaring met kweken en exporteren van bloemen en planten. “We verkopen de producten die wij zelf kweken in onze eigen kassen in het Westland” vertelt Ton. Een grote Nederlandse afzetmarkt maakt het mogelijk om de wensen in de verschillende winkels op te vangen en dat te gaan kweken in eigen kas: “Waarom moet je bloemen uit Afrika laten komen? We hebben hele goeie kwekers hier!”. Lokaal kweken maakt het makkelijker om de bloemen vers te leveren en de winkels daarmee goed te bevoorraden: “Local for Local, echt vers”. 

Waarom De Sluis?

In de zoektocht naar nieuwe locaties kwam dit erg goed uit. Driebergen ligt dichtbij Utrecht waardoor de vestigingen makkelijker kunnen samenwerken. Naast het functioneren als winkel is elk filiaal ook een uitvalsbasis voor de bezorgers. Bloemenmagazijn Johan heeft met winkelaars en winkeliers in De Sluis gesproken, “Wij zagen ons hier wel tussen passen. Het is nog vroeg om al conclusies te trekken maar tot nu toe gaan de zaken hier net zo goed als in onze andere filialen”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *