Menu Sluiten

2wielerspecialist Driebergen biedt kwaliteit en aandacht

Ooit begonnen als een fietswinkel voor de buurt, is 2wielerspecialist Driebergen van de broers Frank en Mark Sikking uitgegroeid tot een erkende specialist in sportief fietsen. De klanten komen nu van heinde en verre om een complete fiets of onderdelen te kopen of voor advies, onderhoud en reparatie.

,,Mensen uit Driebergen-Zuid zijn nog steeds van harte welkom voor een reparatie aan hun fiets”, haast het tweetal te zeggen. ,,Alleen verkopen we nu steeds meer specifieke fietsen bestemd voor de sportieve rijder; van een mountain bike tot een fiets met trapondersteuning voor woon-werkverkeer over een langere afstand. We voeren merken die bekend staan om hun kwaliteit en innovatie, zoals Specialized uit de USA. Dat topmerk onderscheidt zich door de aandrijving met een riem in plaats van een ketting. Dat vergt minder onderhoud en is daarmee ideaal voor de Nederlandse omstandigheden met regen, rommel op de weg en soms sneeuw en pekel.”

Frank (33) is de meest technische van de twee broers. ,,Van jongs af aan sleutel ik aan fietsen”, vertelt hij. De liefde voor het wielrennen zat er bij hem en Mark (35) al vroeg in. ,,Dat doen we al vanaf ons zevende jaar”, zegt laatstgenoemde. ,,Bij de jeugd haalden we best een hoog niveau en hebben we ook diverse prijzen gewonnen. Daarna kwamen we bij de amateurs. Dat was bewust, we kozen voor een maatschappelijke carrière in plaats van een onzekere toekomst als profrenner. Maar we rijden nog steeds af en toe een wedstrijd.”

In 2011 openden de broers hun winkel in De Sluis. ,,We zochten een goede plek om voor onszelf te beginnen. We komen zelf ook uit Driebergen en wisten dat dit pand al een tijdje leeg stond. Dat zijn we gaan huren.” Het liep vanaf het begin goed, weet Mark. ,,Al duurt het natuurlijk wel even voordat we deze zaak hadden opgebouwd. Inmiddels hebben we het pand naast ons ook bij de winkel betrokken en daarmee twee keer zoveel oppervlakte gekregen.”

Naast kwaliteit, zowel bij de aankoop als bij het onderhoud en de reparaties, onderscheidt de 2wielerspecialist Driebergen zich volgens de eigenaren ook met de oprechte aandacht die zij voor hun klanten hebben. ,,We zijn oprecht geïnteresseerd in wat mensen willen’, zegt Frank. ,,We vragen door, ik vind het leuk om goed te weten wat mensen verwachten van hun fiets, waarvoor ze ‘m gaan gebruiken.” 

Mark en Frank zijn blij met de grondige opknapbeurt die De Sluis nu ondergaat. ,,Na dertig jaar raakte het uiterlijk natuurlijk gedateerd. Nu wordt het winkelcentrum weer modern, fris en netjes. We zijn ook blij met de extra ruimte die we achterin onze zaak hebben gekregen, die kunnen we goed gebruiken. Als alles straks klaar is en de nu nog lege units ook zijn verhuurd, kunnen we hier in De Sluis weer jaren voort!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *